U MSŠ Sapna provedene tri akcije humanitarnog karaktera: Paketići i paketi za najmlađe (FOTO)

Preporučujemo

Proteklih dana učenici Mješovite srednje škole u Sapni proveli su tri akcije humanitarnog karaktera, koje vodi Vijeće učenika ove škole.

Riječ je o akciji prikupljanja paketića za učenika Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.  Paketići sadrže slatkiše, gricklaice, sokiće i igračke, a vrijednost svakog paketa je više od 10 KM. Najveći doprinos u realizaciji ove akcije dali su učenici i uposlenici sapanjske srednje i osnovne škole.

Također, sprovedena je akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ koja je namijenjena djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja općine Sapna i okoline. Time se dokazuje da učenici sa područja općine Sapna i okoline neće biti zaboravljena, a ove godine svoj doprinos u realizaciji ove akcije dao je i Centar za socijalni rad Sapna.

Treća akcija, koju u najvećoj mjeri provrode učnici Mješovite srednje škole Sapna jeste prikupljanje paketa za štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Učenici i uposlenici MSŠ Sapna ovih dana vrijedno spremaju pakete sa odjećom, higijenom, slatkišima, grickalicama i igračkama, a svaki od 55 paketa prilagođen je nekom od štićenika Doma.

Najnovije

spot_img