Tri požara u Teočaku, jedno lice povrijeđeno (FOTO)

Preporučujemo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Teočak jučer je imalo tri intervencije na gašenju požara i to požar niskog rastinja u MZ Centar i  požar niskog rastinja u dva navrata u MZ Sniježnica.

Kako nezvanično saznajemo lice incijala H.DŽ. zadobilo je opekotine u požaru u Centru, te se nalazi na liječenju u UKC-u Tuzla.

Iz općinske Službe za privredu, finansije, prostorno uređenje i civilnu zaštitu upozorili su građane da su, zbog proljetnih radova na pripremi poljoprivrednih parcela u slučaju potrebe spaljivanja zaostale suhe biomase, dužni primjenjivati mjere protivpožarne zaštite i to: ne vršiti spavljivanje za vrijeme jakog vjetra, osigurati sredstva za gašenje u slučaju nekontrolisanog širenja požara, ne spaljivati velike količine gorivog materijala, spaljivanje vršiti na čistim površinama, ne ostavljati vatru bez nadzora, po završenom spaljivanju dobro zaliti vodom ostatke od pepela i žara.

U narednom periodu će se vršiti pojačana kontrola od strane nadležnih organa, a za neodgovorne pojedince će se primjenjivati zakonom predviđene sankcije.

Najnovije

spot_img