Tradicionalna manifestacija „Ljeto u Sapni“ najposjećenija do sada (FOTO)

Preporučujemo

Sada već tradicionalna manifestacija „Ljeto u Sapni“ i ove godine organizovana je tokom ljetnih mjeseci a svojim sadržajem privukla je veliki broj posjetilaca. Unazad nekoliko godina, večernji sati srijedom i petkom rezervisani su za izlazak, narodno kolo i druženja u centralnom dijelu općine Sapna. Ovog ljeta, ova manifestacija bila je najposjećenija i najsadržajnija. Pored uobičajnih „igranki“, priređeni su i mnogobrojni drugi sadržaji, kulturno-zabavnog, vjerskog ali i sportskog karaktera. Općina Sapna, u saradnji sa BZK Preporod OD Sapna i privrednim subjektima sa prostora općine Sapna, dala je svoju maksimalnu potporu kako bi organizaciju ove manifestacije još više unaprijedila, što će činiti i u narednim godinama.
Tim povodom, jučer je u kabinetu načelnika općine Sapna održan sastanak na kojem su pored općinskog načelnika Zudina Mahmutovića i predsjedavajućeg općinskog vijeća Sapna Fedahije Ahmetovića, prisustvovali i predsjednik BZK Preporod OD Sapna Muhamed Omerović te predstavnici privrednih subjekatai ustanova sa prostora općine Sapna koji su dali doprinos u organizaciji ovogodišnje kulturno-zabavne manifestacije „Ljeto u Sapni 2019“.
Bila je ovo prilika da svi prisutni detaljno analiziraju ovogodišnju manifestaciju ali i da se postigne dogovor o početku priprema za organizaciju „Ljeta u Sapni“ slijedeće godine.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović istakao je da je ovogodišnja manifestacija bila jedna od najsadržajnijih i najposjećenijih unazad nekoliko godina ali da isto tako vjeruje da može još i bolje. „Ljeto u Sapni“, svojim sadržajem je originalni brend koji je prešao u tradiciju i koji rijetko koja lokalna zajednica može kopirati, istako je Mahmutović te dodao da će Općina Sapna slijedeće godine još više finansijski podržati organizaciju ove manifestacije ali i da bi se svi oni koji imaju interes od te manifestacije trebali više potruditi da bude još sadržajnija i posjećenija.
Načelnik se zahvalio svima koji su dali doprinos da se ova manifestacija organizuje te izrazio nadu da će ubuduće podršku ovoj manifestaciji pružiti i ona preduzeća i poslovni subjekti koja to do sada nisu radili a imaju direktnu korist od organizovanja ove manifestacije.
Predsjedavajući općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović izrazio je zadovoljstvo organizacijom, sadržajem i posjetom ovogodišnjeg „Ljeta u Sapni“. Ova manifestacija je zamišljena tako da stvori što više kulturno-zabavnog sadržaja za našu dijasporu koja tokom ljeta posjeti svoj rodni kraj, međutim evidentna je posjeta velikog broja ljudi i iz drugih općina, pa čak i drugih država, a naša omladina za razliku od prethodnih godina, kada su zabavu tražili na nekim drugim prostorima, zadržava se i izlazi na našoj općini i u našim lokalima, istakao je Ahmetović.
Ono što se infrastrukturalno može urediti kako bi „Ljeto u Sapni“ bilo još ljepše je uređenje centralnog dijela naše općine koje je u toku ali i zamjena lampi ulične javne rasvjete i rasvjete na sporskom poligonu OŠ Sapna na što su se danas obavezali predstavnici Općine Sapna i OŠ Sapna.
Predstavnica Pizzerije „AS“ Sapna koja je zajedno sa ostalima finansijski podržala organizaciju „Ljeta u Sapni 2019“ istakla je zadovoljstvo organizcijom jedne ovakve manifestacije, te izrazila želju da i slijedeće godinepomogne.
Vlasnik Caffe bara „Hercegovina“ Mersudin Salihović, zahvalio se svima koji su učestovali u organizaciji ove manifestacije i izrazio nadu da će slijedeće godine organizacija biti još i bolja.
Muhamed Omerović predsjednik BZK Preporod OD Sapna, koje je nosilac gotovo svih aktivnosti organizacije „Ljeta u Sapni“, istakao je da je bilo krajnje vrijeme da javnost sazna ko stoji iza organizacije ove manifestacije. Omerović se zahvalio Općini Sapna, privrednicima i ustanovama sa prostora općine Sapna koji su finansijski podržali ovaj projekat koji je bio veoma sadržajan, te izrazio nadu da će ova manifestacija slijedeće godine biti još mnogo bolja i sadržajnija.
Na kraju ovog skupa, općinski načelnik Zudin Mahmutović i predsjedavajući općinskog vijeća Fedahija Ahmetović, uručili su zahvalnice privrednicima i ustanovama koji su dali svoj doprinos za veoma uspješnu organizaciju ovogodišnjeg „Ljeta u Sapni“. Zahvalnice su uručene Caffe bar „Hercegovina“ Sapna, Shisha bar „Morocco“ Sapna, JZU Dom zdravlja Sapna, d.o.o. „B1 company“ Sapna, „DŽ.Đ. komerc“ Sapna, „Begova“ pekara Sapna, „Aurora“ pekara Sapna, UR caffe „Bosna“ Sapna, „Market plus“ Sapna, Aščinica „Čardak“ Sapna, Fastt fud „IN“ Sapna, Pizzeria „AS“ Sapna, JU OŠ Sapna, JU MSŠ Sapna i naravno BZK Preporod OD Sapna.

Najnovije

spot_img