Torba sa 75.000 eura pronađena u Kalesiji, novac vraćen vlasniku

Preporučujemo

U četvrtak oko podne  ispred kalesijskog hotela “Košuta”, pronađena je torba u kojoj se nalazilo oko 75.000 eura. Torba je vraćana vlasniku sa punim iznosem novca. Ovu vijest potvrdio nam je menadžer i vlasnik „Košute“ Ahmet Fazlić. 

Kako nam je kazao, torbu je pronašao na parkingu ispred hotela Hasan Alić, zvani Ramiz, iz Mahale, općina Osmaci.

On je taj dan bio na Ikrar dovi (Hadžijska dova) povodom odlaska na hadž Mevle Karabegović. Torbu je pronašao kada je pošao na podne-namaz u kalesijsku Čaršiju džamiju. U hotelu „Košuta“ je bio organiziran ručak za vjernike koji su bili na Ikrar dovi.

– Vlasnik torbe je naš čovjek koji živi i radi u inozemstvu. Ispred hotela je parkirao auto i bio negdje u kupovini. Valjda mu je tada ispala torba sa novcem. Imao je sreću da ju je pronašao pošten čovjek – kazuje nam Ahmet Fazlić.

Nekoliko sati nakon pronalaska torbe, u hotelu se pojavio i vlasnik torbe.

– Pronađena troba je predata našem radniku na parkingu. Mi smo sačekali vlasnika torbe i predali mu je. Čim je vlasnik stigao, otvorio je torbu da provjeri da li je sav novac tu. Tad smo i saznali šta je u torbi i koliko je novca bilo, kaže Ahmet Fazlić, dodajući da je ponosan i na svoje osoblje koje je pomoglo da vlasnik torbe dođe do svcoga novca.

Vlasnik “Košute” nas je zamolio da ne objavljujemo ime vlasnika torbe.

(RTV GLAS DRINE/DNEVNI AVAZ)

Najnovije

spot_img