SDA održala najveći predizborni skup ikada u Sapni (FOTO)

SDA održala najveći predizborni skup ikada u Sapni (FOTO)

3829
0
PODIJELI

Stranka demokratske akcije održala je večeras najveći predizborni skup koji je ikada zapamćen na ovim prostorima.

Poligon osnove škole u Sapni bio je mali da stanu svi oni koji su došli dati podršku SDA, pa je veliki broj građana sa puta promatrao dešavanja na pozornici.

Skupu su pored lokalnih zvaničnika prisustvovali član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović, predsjednik KO SDA Tuzla Mirsad Kukić, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, predsjednik Skupštine TK Senad Alić,  federalni ministar Edin Ramić i drugi…

Obraćajući se prisutnima predsjednik Skupštine Tuzlanskog kanotna i predsjednik SDA u Sapni Senad Alić kazao je da “ovakav veličanstven skup na ovim prostorima može upriličiti samo SDA”. Zahvalio se građanima za podršku, te najavio brojne projekte na području Sapne u narednom periodu.

Prisutnima je predstavljen i kandidat SDA za načelnika Općine Zudin Mahmutović, kao i lista kandidata SDA za Općinsko vijeće.

Mahmutović, koji je pozdravljen gromoglasnim aplauzom, kazao je da će se, ukoliko bude izabran za načelnika, zalagati za privredni razvoj Općine Sapna, u čemu će imati podršku svih nivoa vlasti u našoj zemlji.

Podršku Mahmutoviću i kandidatima SDA večeras je u svom obraćanju dao i član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović.

Detaljan izvještaj sa večerašnjeg predizbornog skupa SDA u Sapni poslušajte sutra u našim informativnim emisijama.