Sapnjak Dževad Hamzić, omladinski reprezentativac BiH, potpisao ugovor težak 150. 000 dolara

Sapnjak Dževad Hamzić, omladinski reprezentativac BiH, potpisao ugovor težak 150. 000 dolara

2463
0
PODIJELI

Na početku karijere Dževad Hamzić je potpisao važan ugovor. Možda i najvažniji, koji bi mogao predstavljati prekretnicu u daljnem sportskom, ali i obrazovnom razvoju.

Talentirani osamnaestodišnji Hamzić potpisao je ugovor za ekipu Lindenwood University iz Belleville Illinois, koji mu garantira oko 150.000 dolara za vrijeme petogodišnjeg školovanja. I što je najvažnije dolazi kao pojačanje u novi tim.

Hamzić je igrač koji može igrati na više pozicija. Najbolje se snalazi kao stoper ili zadnji vezni. Prije nego će potpisati pristupnicu novom klubu iz Belleville Illinois Hamzić je bio na pripremama U 19 reprezentacije BiH koja se pripremala u Zenicu za elitni krug koji se igrao u Francuskoj. I sam je bio među kandidatima, ali zbog obaveza u Americi, morao se vratiti nazad.

Nadareni Hamzić ima ponudu jedne italijanske ekipe, ali su sada njegovi planovi vezani za Ameriku. I on sam želi se okušati u Evropi, najviše zbog reprezentacije.

Za portal Sportske.ba je izjavio:

– Ljudi iz mog novog kluba su me duže vrijeme pratili, potom pozvali da dođem odigrati probnu utakmicu. Pristao sam jer vjerujem u sebe. Kada se završila utakmica pozvali su mog oca Dževada i saopštili mu kako su spremni ponuditi ugovor. Oduševljen sam i sada mi se pruža prlika da uz osigurano školovanje napravim još veći iskorak u karijeri- prenosi Hamzić svoje impresije.

Vrijeme do početka sezone koristi za igranje na turnirima, kako bi spreman dočekao start prvenstva koje počinje u augustu.

– Uskoro sam u BiH, odnosno na kampu najvećih talenata iz Amerike koji će biti organiziran od prvog do desetog jula u Sarajevu. Radujem se svakom dolasku u BiH, a pogotovo kada je fudbalski povod. Rekli su nam da će kamp pratiti bh. selektori i brojni skauti. Dat ću sve od sebe da se igrama nametnem selektoru U 21 reprezentacije BiH- optimistički zrači Dževad Hamzić.

Hamzić je već bio na kampovima i dobijao najveće ocjene. Nedavno je u Chicahu bo među dva najbolja igrača na kampu Milana. Hamzić vuče korijene iz Sapne. Otac Džemil bio je po vokaciji ofanzivac, igrao je po Njemačkoj, gdje je ostvario zavidnu karijeru. Sad mu je menadžer, trener, impressario, prijatelj. Iz Sapne je i Amir Hamzić, dugogodišnji kapiten i sportski direktor Zvijezde, te “ex” mladi reprezentativac BiH. Inače taj kraj, odnosno Podrinje najplodnije je nogometo tlo u ovom dijelu Evrope. Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Sejo Salihović, Milan Đurić, Ferid Berbić, Milan Stevanović, Samir Muratović, samo su neki od bh. asova koji su iz Podrinja. Poveznica s Ibiševićem je ta što je i Vedo prije dolaska u Evropu igrao na američkim koledžima, a potom u Bundesligi ostvario zapaženu karijeru. Hamzić je dosta iskustva i poteza, osim od oca Džeme, pokupio od Djenaldina Hamzagića, bivšeg prvotimca Sarajeva.