Sapna: U kratkom roku sazidana zgrada za socijalno stanovanje (FOTO)

Preporučujemo

Radovi na izgradnju stambeno-poslovnog objekata u Sapni od 18 stambenih jednica, u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju riješeno stambeno pitanje, napreduju brzo.

Izvođač radova, preduzeće TOM-CAT, u posao je uveden sredinom oktobra mjeseca, a za oko tri mjeseca zgrada je već sazidana. Na ruku izvođaču radova išli su i vremenski uslovi, koji su ove zime bili jako povoljni.

Podsjećamo, stambeno-poslovni objekat u skladu sa Sporazumom za provedbu projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja – CEB II”, kojeg je Općina Sapna potpisala sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, gradi se u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Općina Sapna je obezbijedila građevinsku parcelu, projektno-tehničku i urbanističko-građevinsku dokumentaciju a nadležna ministarstva su putem zaduženja obezbijedila sredstva i provela proceduru odabira izvođača radova.

Vrijednost izgradnje objekta iznosi 1,2 miliona KM, a rok za završetak radova je oktobar 2020.godine.

Najnovije

spot_img