Sapna: Počinje izgradnja zgrade sa 18 stambenih jedinica

Sapna: Počinje izgradnja zgrade sa 18 stambenih jedinica

1398
0
PODIJELI

U skladu sa Sporazumom za provedbu projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja – CEB II”, kojeg je Općina Sapna potpisala sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, a u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju rješeno stambeno pitanje, u centralnom dijelu općine Sapna predviđena je gradnja dva stambeno-poslovna objekta od 18 i 9 stanova.
Nakon što je Općina Sapna obezbjedila građevinsku parcelu, projektno-tehničku i urbanističko-građevinsku dokumentaciju, nadležna ministarstva su provela proceduru odabira izvođača radova.
Posao izgradnje prvog od dva stambena-poslovna objekta sa 18 stambenih jedinica i oko 150 metara kvadratnih poslovnog prostora, čija vrijednost iznosi oko 1.370.000,00 KM, dobilo je građevinsko preduzeće TOM-CAT d.o.o. iz Tuzle, koje je danas uz prisustvo predstavnika Općine Sapna, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te nadzornog organa, uvedeno u posao.


Svečano polaganja kamena temeljca za izgradnju ovog objekta predviđeno je 14. oktobra ove godine a rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci.
Nakon što se obave sve pripremne radnje očekuje se početak gradnje i drugog stambenog objekta sa 9 stambenih jedinica kojiće se također graditi u centralnom dijelu naše općine.