Sapna je trenutno veliko gradilište (FOTO/VIDEO)

Preporučujemo

Prostor općine Sapna trenutno je jedno veliko gradilište gdje se izvode radovi na projektima čija ukupna vrijednost iznosi nekoliko miliona konvertibilnih maraka.
Radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-456 Sapna – Priboj privode se kraju. U toku su radovi na pripremi za asfaltiranje posljednjih stotinjak metara ovog puta, nakon čega slijedi prostiranje završnog asfaltnog sloja.
Na istoj trasi puta u toku su radovi na izgradnji mosta preko rijeke Rastošnica a na dionici od Sapne do Goduša radi se na izgradnji potpornog zida na dionici koja je oštećena usljed klizišta.
Izgradnja i uređenje šetnice i trga te zelenih površina u centralnom dijelu općine Sapna, također ulazi u završnu fazu. Trenutno se izvode radovi na popločavanju pješačkih staza i komletne šetnice.
U završnoj fazi su i radovi na regulaciji i uređenju korita rijeke Sapne a nedavno je počela i izgradnja stambeno-poslovnog objekta sa 18 stambenih jedinica u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju rješeno stambeno pitanje.
Vrše se posljednje pripreme za početak radova na rekonstrukciji dijela regionalnog puta Zvornik – Sapna i izgradnji pješačke staze na dionici od nezučkog puta do sportske dvorane a uskoro se očekuje puštanje u rad dijela novosagrađene ulične rasvjete u Vitinici i početak radova na izgradnji ulične rasvjete u Kovačevićima.
Nedavno su završeni radovi na nekoliko manjih projekata sanacije lokalnih puteva u više mjesnih zajednica a naredne godine predviđena je realizacija još nekoliko projekata kojima bi se lokalna putna mreža na prostoru općine Sapna dovela u mnogo bolje stanje.

Najnovije

spot_img