RGD u Jusićima / Roditelji: „Našeg Taju nije mogla ubiti samo jedna...

RGD u Jusićima / Roditelji: „Našeg Taju nije mogla ubiti samo jedna osoba“ (FOTO)

7133
0
PODIJELI
Mumin Islamović

U Jusićima, Sapni i okolini vlada nevjerica nakon što je jučer, na području općine Živinice, pronađeno beživotno tijelo Vahidina Islamovića Taje (46).

U kući Vahidnovih roditelja u Jusićima bol, tuga, suze, jecaji. Otac Mumin i majka Džemila po ko zna koliko puta su kazali kako bi im draže bilo da su oni ubijeni, nego što su dočekali jučerašnji dan kada im je rečeno da je njihov sin mrtav.

„Nadao sam se, ali više nade nema. Jučer su nazvali i kazali da su našli tijelo, da je ubijen“, govori kroz suze otac Mumin.

Majka Džemila kaže da joj je jedina utjeha u silnoj tugi to što je njegovo tijelo pronađeno.

„Danima smo čekali bilo kakvu vijest, kada je već ubijen neka se bar tijelo našlo…Da ga majka može sahraniti, da znam gdje su mu kosti…“,  kaže majka Džemila.

Za ubistvo Vahidina Islamovića osumnjičen je Mensud Ahmetović iz Klise. Ipak, na osnovu saznanja koje ima porodica, oni tvrde da ubistvo nije mogla izvršiti samo jedna osoba.

„Garantujem da nije sam izvršio ubistvo. Nije sam, sigurno. Nije to mogla uraditi jedna osoba, na osnovu svega što nam je rečeno. Sve je bilo isplanirano jer su ga, nakon što su ga ubili,  posuli krečom i prekrili staklenom vunom“, kaže Mumin.

O motivima ubistva niko sa sigurnošću ne može govoriti, ali se pretpostavlja da je riječ o koristoljublju, jer je Ahmetović, nakon što ga je ubio, od Vahidina uzeo iznos veći od 20000 KM.

„Što nisu došli mene da ubiju. Ja nemam para, zato nisu“, kaže Mumin.

Vahidin Islamović je bio invalid koji se kretao uz pomoć štaka, a njegov babo kaže da se on nikad nije htio prepustiti sudbini i prostiti, nego da se borio da zaradi i preživi.

Porodica Vahidina Islamovića je najavila da će njegov posljednji ispraćaj (dženaza) biti u srijedu u Jusićima.