Renomirani BH brend u Sapni otvara proizvodni pogon

Renomirani BH brend u Sapni otvara proizvodni pogon

1409
0
PODIJELI

Nakon dugotrajnih dogovora i priprema, te obezbjeđivanja adekvatnog prostora,  u Sapni je održan sastanak predstavnika renomiranog bosansko-hercegovačkog proizvođača sportske opreme Number1 (No1) čije je glavno sjedište u Travniku sa predstavnicima općinske vlasti i zainteresovanim uposlenicima.

Naime, završetkom radova na višenamjenskom objektu sportsko-rekreacionog i kulturnog centra „Johak“ u Sapni, u čijem sastavu se nalazi i poslovni prostor pogodan za proizvodnu djelatnost, stvoreni su uslove za dugo najavljivano otvaranje novog pogona proizvodnje najpoznatijeg BH proizvođača sportske opreme Number 1 (No1).

Općinski načelnik Zudin Mahmutović i vlasnik ovog preduzeća, poznati binismen porjeklom iz Sapne Nihad Selimović, odavno su dogovorili otvaranje jednog proizvodnog pogona na ovim prostorima ali zbog nedostatka adekvatnog objekta realizacija ovog dogovora je čekala sve do sada.

Sastanku su prisustvovalipredstavnici preduzeća Number 1 (No1) direktor Edin Goran, te Maid Omerović i Aljo Delić, koji su sa preko 80 potencionalnih uposlenika održali sastanak na kojem su prezentirali preduzeće, planove i početne uslove rada.

Prisutni su imali priliku obići prostorije budućeg proizvodnog pogona te se informisati o svim pitanjima u oblasti prava i obaveza iz radnog odnosa.

„Dogovorena obaveza općine bila je da obezbjedi adekvatan prostor i organizuje susret poslodavca i potencionalnih uposlenika. Konačno, nakon tri godine, mogu reći da je poslodavac tu, da je spreman da investira u Sapni ali mi je također bitno što vidim da ima zainteresovanih ljudi, u ovom slučaju žena, za rad. Drago mi je što vas vidim danas ovdje u ovolikom broju, drago mi je što je poslodavac zainteresovan da svi dobijete posao, tako da kada počne ovaj pogon sa radom, meni kao načelniku taj će dan biti nešto najbolje što mi se desilo za vrijeme mog mandata. Svi oni koji imaju dobru želju i volju da rade, uvjeren sam da će i dobiti posao.“ kazao je u svom obraćanju prisutnima općinski načelnik Zudin Mahmutović.

Kako su istakli predstavnici preduzeća Number 1 (No1), do kraja ovog mjeseca obaviće se sve pripreme za početak proizvodnje što podrazumjeva instaliranje mašina i radnih stolova te druge organizacione poslove a već početkom februara počeće obuka uposlenika koja će trajati u zavisnosti od potrebe uposlenika.  Obzirom da među zainteresovanim uposlenicima već ima onih koji imaju radno iskustvo na ovim poslovima, poslodavac očekuje da bi se prvi gotovi proizvodi iz ovog novog pogona na tržižištu mogli naći već sredinom narednog mjeseca.

Prvobitan plan preduzeća je obučiti i osposobiti najmanje 40 uposlenika a već na proljeće proširiti proizvodnju te uposliti i sve druge zainteresovane radnike.

Za eventualno proširenje proizvodnje Općina Sapna je spremna osposobiti i staviti na raspolaganje prostorije koji se nalaze u sklopu objekata mjesnih zajednica Međeđa i Kovačevići koji će svojim dimenzijama i uslovima sigurno zadovoljavati potrebe poslodavca i prozvodnje.

Inače, preduzeće Number 1 (No1) je najpoznatiji BiH proizvođač sportske opreme koji oprema rukometnu i odbojkašku reprezentaciju BiH, te brojne sportske klubove i pojedince a svojim kvalitetom zadovoljava svjetske standarde sportske opreme.