Ramić u posjeti Semberiji: Povratnicima dostavljena pomoć (FOTO)

Preporučujemo

Nakon posjeta prijedorskoj, banjalučkoj i posavskoj regiji sa prisustvom povratničke populacije, dostavljena je pomoć i povratnicima u Semberiji.


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa porodicama slabijeg imovinskog stanja. Ministar Ramić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetili su  porodicu Adnana Muminovića iz Janjara koja se uspješno bavi uzgojem tovnih teladi, junadi i muznih krava.
Tokom posjete Ramić se sastao sa predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini gdje je razgovarano i o drugim vidovima podrške.
“Pandemija izazvana koronavirusom COVID-19 nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili krizu prouzrokovanu COVIDOM-19 ” zaključio je Ramić.

Najnovije

spot_img