Privode se kraju radovi na izgradnji kulturno – sportskog i rekreacionog centra...

Privode se kraju radovi na izgradnji kulturno – sportskog i rekreacionog centra u Sapni (FOTO)

884
0
PODIJELI

Radovi na izgradnji kulturno – sportskog i rekreacionog centra u Sapni na lokalitetu „Johak“ privode se kraju. Danas se izvode radovi asfaltiranja igrališta a privode se kraju i uređenje novosagrađenog objekta na kojem je preostalo da se urade unitrašnje i vanjske fasade, podne i zidne keramičke obloge te ugrade sanitarni elementi. 

Delegacija Općine Sapna na čelu sa općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem, danas je posjetilaovo gradilište kako bi se uvjerili u dinamiku i kvalitet radova.

Radi se o projektu čija je vrijednost 323.491,90 KM a čijom će završetkom popularni „Johak“ dobiti potpuno novi i moderniji izgled dok će MZ Sapna konačno dobiti prostorije za rad, kao i adekvatan prostor za organizovanje kulturno-zabavnih sadržaja te moderan sportsko-rekreacioni teren.

Sredstava za realizaciju ovog projekta u iznosu od 200.000,00 KM, obezbjeđenasuputem Turske ambasade u BiH, što je rezultat posjete općinske delegacije ambasadi Republike Turske u BiH krajem 2017. godine, kada se ambasador Haldun Koç, obavezao pomoći u finansiranju ovog projekta. Preostala sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su iz budžeta Općine Sapna.

Radovi na ovom projektu izvodi građevinsko preduzeće d.o.o. „Izgradnja“ Teočak a dijelomkao podizvođač i sapanjsko preduzeće „Građa promet Delić“ d.o.o. Sapna.