Preliminarni rezultati: Sead Džafić za dvije godine izgubio 73% glasova građana općine Kalesija!

Preporučujemo

U nedjelju, 7.oktobra, u BiH su održani Opći izbori.

Nakon mjesec dana zvanične kampanje, ali i višemjesečne kampanje bez plakata i bilborda na svakom ćošku, u nedjelju navečer mnogi su doživjeli ogromno razočarenje kada su pristigli prvi rezultati.
Najveći gubitnik Općih izbora 2018. je Fahrudin Radončić i njegova stranka SBB. Radončić je izgubio skoro 2/3 glasova sa proteklih Izbora, a sa tim rezultatom mu niko ne može “parirati”.

I Kalesija ima svog Radončića, a to je aktuelni općinski načelnik Sead Džafić, koji je bio kandidat NBL-a za Parlament FBiH.
Mnogo je sličnosti između Radončića i Džafića, koje svakako mogu biti tema nekog drugog teksta, ali je trenutno najzanimljivija sličnost da je i Džafić izgubio podršku koju je dobio prije tačno dvije godine od građana Kalesije, piše NEZAVISNI KALESIJSKI PORTAL.

Iako su tada bili Lokalni izbori, Sead Džafić je i ovoga puta imao protiv sebe SDA i SDP, koje je tada pobijedio, a u daleko većem potencijalnom biračkom tijelu (prebrojano oko 74.000 ispravnih glasačkih listića, koliko je izašlo na Izbore u Izbornoj jednici 4) je dobio 2.075 glasova, od čega 1.569 sa područja općine Kalesija.

Podsjećamo, Sead Džafić je na Lokalnim izborima dobio 5.979 glasova kao nezavisni kandidat.
Iako je proteklih dana govorio da će ponoviti ovaj rezultat, S.Džafić je u Kalesiji dobio 4.410 glasova manje, što je manje za nevjerovatnih 73% glasova.

Sead Džafić je bio i na kompenzacijskoj listi, ali debakl NBL-a mu je onemogućio da postane Federalni poslanik.
Da je to itekako želio, potvrdio je neposredno prije Izbora gostujući u emisiji Radio Feral, kada je rekao da želi u Federalni parlament, odakle više može pomoći Kalesiju, a da bi ga građani Kalesije trebali poslušati ko će biti novi načelnik.
U emisiji je Sead Dž. ponovo rekao mnoga obećanja, ali i najavio da će “mijenati zakone” jer je to potrebno Bosni i Hercegovini, prije svega poslodavcima, kojima je otežan rad zbog loših zakona.

Kao i Sead Džafić, tako je i kompletan NBL u Kalesiji doživio pravu blamažu.
Od najave za nekoliko poslanika u Skupštini TK, NBL nije uspio preći “izborni prag”.

(RTV GLAS DRINE/NEZAVISNI KALESIJSKI PORTAL)

Najnovije

spot_img