Općinsko vijeće Sapna: Nacrt Budžeta Općine za 2013. godinu veći od 2...

Općinsko vijeće Sapna: Nacrt Budžeta Općine za 2013. godinu veći od 2 miliona KM

59
0
PODIJELI

 

Na prijedlog načelnika usvojili su i Nacrt Budžeta općine za 2013. godinu u iznosu nešto većem od dva miliona maraka. Prema prijedlogu budžet će narednih dana biti upućen u javnu raspravu koja će trajati deset dana.

 

Ono što je važno istaći je da Nacrtom nisu predviđenja umanjenja sa značajnih stavki koje se direktno finansiraju iz općinskog budžeta.

 

Nacrtom budžeta za narednu godinu predviđene su i neke novine. Povećana je stavka za volontere sa 15 000 na 40 000 KM, osigurana su dodatna sredstva u iznosu od 10 000 KM za sva udruženja koja budu aplicirala sa projektima.

 

Na današnjoj sjednici vijećnici su raspravljaljali i usvojili odluku o visini naknada za rad općinskih vijećnika. Prijedlog vijećnika SDA da paušal iznosi 100 KM nije usvojen. Podršku je dobio prijedlog Kolaicije koja u Vijeću čini većinu prema kojem će paušal predsjedavajućeg OV Sapna biti oko 1 000 KM, dopredsjedavajućeg 500, a paušali vijećnika iznosiće nešto više od 300 KM.

Vijećnici su odredili i visinu naknade za rad članova Upravnog odbora Doma zdravlja Sapna, koja će ostati ista kao i ranijih godina, s tim da se iznos umjesto na dosadašnjih pet dijeli na tri člana tog odbora.  Snimak cijele sjednice OV Sapna na našim talasima  poslušajte u subotu od 10 sati i 20 minuta.