Obrat u Zvorniku: Beba, koju je majka bacila u Drinu, rođena je...

Obrat u Zvorniku: Beba, koju je majka bacila u Drinu, rođena je mrtva

475
0
PODIJELI

Obdukcijom tijela novorođenčeta iz Zvornika utvrđeno je da njegova majka Suzana V. (31) nije ubila bebu, već ju je rodila mrtvu.

Obdukcija je, naime, kako je za Faktor potvrđeno iz Okružnog tužilaštva u Bijeljini, pokazala da je Suzana V. rodila mrtvo žensko novorođenče, koje je imalo urođenu srčanu manu. Međutim, još se ne zna zašto se majka odlučlila bebu baciti u Drinu.

S obzirom na rezultate nalaza, Tužilaštvo će u odnosu na majku obustaviti istragu za krivično djelo čedomorstvo.

Tridesetjednogodišnja Suzana V. iz Zvornika, porodila se u noći sa nedjelje na ponedjeljak u tom gradu, a zatim svoje novorođenče bacila u Drinu. Slučaj je otkriven u ponedjeljak ujutro kada je primljena u Dom zdravlja u Zvorniku radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Utvrđeno je da se porodila između ponoći i jedan sat, praktično na ulici, tačnije na kartonskoj kutiji u blizini tržnice u ulici Svetog Save u samom centru grada, kod zvorničke biblioteke.

Policija je obavila uviđaj, a na mjestu događaja pronađeni su tragovi krvi, koji su vodili direktno do obale rijeke, a majka je u policiji priznala da je bebu bacila u rijeku.