Obilježen Dan općine Teočak: Najviše napora treba ulagati u smanjenje nezaposlenosti (FOTO)

Obilježen Dan općine Teočak: Najviše napora treba ulagati u smanjenje nezaposlenosti (FOTO)

189
0
PODIJELI

Općina Teočak je uz skroman program obilježila 16. Godišnjicu postojanja i rada. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se prigodnim govorom obratio načelnik općine Tajib Muminović, koji je na toj funkciji od kada općina i postoji. On je kazao kako je u proteklom periodu urađeno puno za bolji život na ovim prostorima.

– U narednom periodu tražit ćemo novo rješenje koje će doprinijeti smanjenju cijene odvoza komunalnog otpada. Pred nama je i započeti projekat izgradnje kolektora za otpadne vode, a u planu su i sanacija starog doma zdravlja i rekonstrukcija zgrade Općine, te nekoliko projekata iz oblasti obrazovanja i sporta. Ipak, ubuduće najviše napora treba uložiti u smanjenje nezaposlenosti – kaže Muminović.

Čestitku povodom Dana općine u ime Udrženja žena Teočak uputila je predsjednica udruženja Ina Bilalić koja je ovom prigodom načelniku uručila poklon, grb općine rađen ručnim vezom. Po završetku svečane sjednice upriličen je obilazak šehidskih mezarja u Centru i Sniježnici te polaganje cvijeća na spomen-obilježja žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95.godina.

DO1 DO2 DO3 DO4 DO-Tajib

Enver Džuzdanović