Novi ministar finansija u Vladi TK: Teočanin čiji rad odlikuju društevni aktivizam i humanitarno djelovanje

Preporučujemo

Ministarstvo finansija u novoj Vladi TK trebao bi voditi Suad Mustajbašić (SDA) iz Teočaka.

Nakon godina u kojima je Teočak ignorisan kada su u pitanju ministarske, ali i druge važne pozicije u našem kantonu, ovaj put je nagrađen odličan izborni rezultat Stranke demokratske akcije u toj općini, te će Teočani imati ministra u jednom od najznačajnih resora.

Suad Mustajbašić najmanje liči na današnje ministre na svim nivoima vlasti. Suad je čovjek iz naroda, lavljeg srca, čiji rad godinama odlikuje društevni aktivizam i humanitarno djelovanje.

Mustajbašić je rođen u Teočaku 1972. godine. Kao dobrovoljac se priključio Armiji RBIH čiji je pripadnik bio od 1992. do 1995. godine. Dva puta je ranjavan na osnovu čega je ostvario status RVI sa 60 posto vojnog invaliditeta.

Po struci je ekonomista, zaposlen u općini Teočak. Trenutno obnaša poziciju Pomoćnika načelnika za opću uprvu, boračka pitanja i zajedničke poslove.

“Teočanski dani otpora” jedna su od najbolje organizovanih manifestacija u našoj zemlji, kojom se podsjeća na borbu “Lavova iz Teočaka” tokom agresije na BIH. Mustajbašić je godinama na čelu Koordinacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma u općini Teočak, te mu svakako pripadaju velike zasluge što općina Teočak danas ne zaboravlja svoje “lavove”.

Njegovim aktivizmom uvezani su Klosterneuburg i Teočak. Time su najviše profitirali građni Teočaka jer je uvezivanjem ova dva mjesta realizovano nekoliko značajnih projekata.

Suad Mustajebašić je predsjednik Skupštine u BZK Preporod Teočak, ORVI Teočak, te potpredsjednik  UG “Srcem za Teočak”.

Ostat će zabilježen i njegov istup na prošlogodišnjoj manifestaciji Teočanski dani otpora, kada je otvoreno govorio kako je tadašnja vladajuća garintura u Tuzlanskom kantonu ignorisala Teočak i njegove građane.

Pogledajte VIDEO prilog:

Jedno je sigurno. Teočani na čelo Ministarstva finansija Tuzlanskog kantona šalju svoj najbolji kadar.

Najnovije

spot_img