Munevera Hodžić: „Pomozite mom bolesnom suprugu da opet bude među svojom djecom“

Munevera Hodžić: „Pomozite mom bolesnom suprugu da opet bude među svojom djecom“

4877
0
PODIJELI

Sejfudin Hodžić (38) iz Međeđe, općina Sapna, otac troje maloljetne djece, teško je obolio.

Konstatovan mu je karcinom usta , gornje vilice i skoro cijelog lica, a trenutno se nalazi na liječenju u Univerzitetkom kliničkom centru u Tuzli.

PB271138
Sejfudin Hodžić

 

Prema riječima Sejfudinove supruge Munevere bolest se javila prije šest mjeseci. Sejfudin je tada osjetio bol u ustima, ali je mislio da ga boli zub. Kod stomatologa je odlazio više puta, a nakon što mu nije mogao pomoći, uradio je pregled kompletne usne šupljine, a tada mu je dijagnosticiran tumor:

„Tada su nam rekli da je u pitanju cista, koju ljekari nazivaju tumor. Dodatnim pregledima je utvrđeno da se radi o malignom oboljenju i da je situacija izuzetno teška“, ispričala nam je Munevera.

Nalazi poslije brojnih terapija i operacije nisu ohrabrajući, a bolest se širi.

„Primio je dvije hemoterapije, 35 terapija zračenja, te mu je urađena operacija. Nalazi poslije opreacije nisu dobri, bolest se širi, dolazi do metastaza i on se psihički ne osjeća dobro“, kaže Munevera.

Munevera i Sejfudin, te njihovo troje djece preživljavali su baveći se poljoprivredom i nemaju nikakvih drugih novčanih primanja. Sada su u jako teškoj materijalnoj situaciji, jer za Sejfudinove lijekove svakodnevno se izdvajaju, za njih,  velika finansijska sredstva.

„Sve kupujemo. Novac je potreban za infuzije, za lijekove, za hranu koju može jesti. Možda će biti uređena još jedna operacija. Mi nemamo nikakvih primanja. Imamo tih malo krava, time se bavimo“, riječi su Munevere Hodžić.

Dvoje od troje njihove djece su školarci, kaže Munevera:

„Najstariji sin je treći razred srednje škole, kćerka je osmi razred, a najmlađi sin ima 3 godine“.

Munevera je kroz suze uputila apel svim dobrim ljudima koji mogu da pomognu njenom suprugu kako bi se lakše izborili sa ovom, izuzetno teškom situacijom.

„Unaprijed hvala svima koji pomognu, prije svega njemu – Sejfudinu da opet bude tu, sa nama, među djecom, da ostane samo živ…“, kaže jecajući Munevera.

Poslušajte audio prilog:

 

Sve informacije oko uplate sredstava možete  dobiti na  telefon: 061/ 820-602, ili lično kod Selme Hodžića u Međeđi.

Uplate vršiti na sljedeće brojeve žiro računa:

KM:

132 140 200 367 67 05     (Sejfudin Hodžić)

DEVIZNI:

IBAN: BA 391 320 010 576 879 670

Broj partije: 105 768 796