Nezuk: Mevlud i poklon Umra mjesnom imamu

Preporučujemo

U subotu 29. februara 2020.godine u džematu Nezuk održan je tradicionalni mevlud u povodu rođenja Muhameda a.s. Po običaju, uz džematlije iz ovog džemata, bili su prisutni i oni iz drugih džemata sa područja Medžlisa islamske zajednice Zvornik, a džematlije su se potrudile da organizacija bude na visokom nivou. Mevludski program  su izveli polaznici mekteba na čelu sa mjesnim imamom Mirzetom ef. Sinanovićem.

Gost predavač je bio hfz. Husejn ef. Čajlaković koji je na svoj način učinio predavanje jako zanimljivim, šaljivim i poučnim.

Na kraju programa je uslijedilo i iznenađenje za imama  Mirzeta ef. Sinanovića od njegovih džematlija,  poklon putovanje na  Umru.Poklon Umru u ime grupe džematlija uručio je predsjednik džematskog odbora Nurija Osmanović.  To je  jedan znak pažnje imamu na njegovom predanom radu u džematu svih ovih godina, jer džemat Nezuk slovi kao jedan od boljih džemata na našem medžlisu.

Efendija Sinanović se zahvalio na  prelijepom iznenađenju te dodao da se ne mogu opisati ovako lijepe emocije i da se ovim činom pokazalo da postoje dobri ljudi koji cijene nečiji trud i zalaganje . Malo je reći hvala, ali svakako nije malo kada zamolimo Allaha da im podari svako dobro  na ovom i na budućem svijetu. Sa Časnih mjesta molit ću Allaha za sve i za svaki hajr, rekao je  ef. Sinanović.

Najnovije

spot_img