Klišanska noć straha i neizvjesnosti (FOTO)

Klišanska noć straha i neizvjesnosti (FOTO)

1083
0
PODIJELI

U naselju Klisa večeras je prigodnim programom obilježana 25. godišnjica od noći koja je prethodila najvećem zločinu koji se na područja Zvornika dogodio u toku agresije na BIH.

U centru Klise večeras se okupilo nekoliko stotina porodica ubijenih zvorničkih Bošnjaka, prisjetivši se da se tu prije 25 godina nalazilo civilno stanovništvo iz okolnih sela, koje je strahovalo šta će biti sa njima i njihovim porodicima.

Već prvog juna svom stanovništvu je narađeno da krene prema lokaciji „Bijeli Potok“, gdje su razdvojeni mušakraci, žene i djeca. Oko 670 muškaraca tada je odvedeno prema Zvorniku i svi su ubijeni na više lokalcija u Zvorniku.

Prigodan program je večeras izveo hor Medžlisa IZ Zvornik, a prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica Općine Zvornik Ahmet Grahić, predsjednik Skupštine Grada Zvornik Mersad Mehmedović, glavni zvornički imam Haris efendija Mustajbašić, te odbornik u Skupštini Grada Zvornik Elmedin Bošnjak.

Ahmet Grahić je podsjetio da nijedana kost nestalih Zvorničana nije pronađena u posljednjih 13 godina, te je kazao da je to ogroman problem kojim se moraju pozabaviti svi.

Nakon što je u mjesnoj džamiji klanjan akšam namaz upriličen je zajednički iftar za više stotina postača.