Kandidati na Općim izborima 2014. sa područja općine Teočak

Kandidati na Općim izborima 2014. sa područja općine Teočak

155
0
PODIJELI

Predstojeći Opći izbori zadali su muke brojnim političkim partijama koga kandidirati sa lokalnog nivoa. Većina jačih političkih subjekata imat će kandidate za kantonalnu skupštinu sa područja općine Teočak.Regionalni demokratski saveza Tuzla Općinski odbor Teočak za Skupštinu Tuzlanskog kantona kandidirao je Almasu Džuzdanović, dok za ostale nivoe vlasti nije imao kandidata sa područja ove općine.

Narodna stranka radom za boljitak nije dala kandidata za kantonalnu skupštinu, dok je njihov kandidat sa područja ove općine za Zastupnički dom parlamenta Federacije Fikret Nakičević, a za Predstavnikči dom parlamentarne skupštuine BiH Nasir Islamović.

BPS Sefer Halilović Općinski odbor Teočak ima najviše svojih članova za predstojeće izbore. Na listi za Skupštinu TK su Munever Džuzdanović i Nihada Džuzdanović, za Federalni parlament su Dženan Hasanović i Emir Mehić, dok je za Parlamentarnu skupštinu BiH na listi Mirsad Mujić.

SDA Teočak za Kantonalnu skupštinu kandidirala je Suvadu Džuzdanović, a za Federalni parlament Hajrudina Haračića i Marizu Šabačkić.

SDP OO Teočak ima svog predstavnika Hodžić Hajrudina za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Općinski odbori Stranke za BiH te Saveza za bolju budućnost nisu dali kandidate ni za jedan nivo vlasti.

Enver Džuzdanović