Prikupljeno 1790 KM za liječenje Aldine Sarajlić na humanitarnom turniru u Križevićima...

Prikupljeno 1790 KM za liječenje Aldine Sarajlić na humanitarnom turniru u Križevićima (FOTO)

121
0
PODIJELI

Mladi ljudi u povratničkom naselju Križevići su uspješno završili akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje oboljele Aldine Sarajlić. U subotu je uspješno realiziran i organizovan malonogometnu turnir čiji su prihodi namjenjeni za liječenje. Kroz uplate ekipa i dobrovoljne priloge prisutnih prikupljeno je ukupno 1790 KM koji će biti uplaćeni na račun za liječenje Aldine.

 

[slideshow post_id=”6754″]

 

Bio je to ugodan i koristan skup u organizaciji mladih Križevića koji su ovaj turnir organizovali kroz džemate Križevića, te apsolutnu podršku Medžlisa IZ Zvornik. Na turnir se odazvalo ukupno 38 malonogometnih ekipa, ali i dosta druge omladine koja je svojim dolaskom dala podršku ovom događaju.

Svoj doprinos održavanju ovog humanitarnog turnira dali su: PGM Compani – Kalesija, džemat Snagovo, OR Fasader – Sapna, Rahmo Memišević, Mehmed Muminović, Muhidin Alić i Hajrudin Okanović.

Na ovom turniru koji je trajao do kasno u noć pobjedila je humanost. Najviše je pokazala ekipa Mladi Križevića koja je u finalu pobjedila tim Križevići. Treće mjesto zauzela je ekipa Čektalo-promet dok je priznanje za prikazani fer plej na turniru dobila ekipa Grabovica. Najbolji strijelac turnira je Hrusto Hasanović, a za najboljeg golmana proglašen je Edis Hasanović.