Detalji tragedije: Mujo Alić (21) iz Vukovija zaobilazio zakrpljenu rupu pa...

Detalji tragedije: Mujo Alić (21) iz Vukovija zaobilazio zakrpljenu rupu pa udario u Citroen i poginuo

3070
0
PODIJELI

Dvadestjednogodišnji Mujo Alić iz Vukovija Gornjih kod Kalesije poginuo je na motociklu u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 16,30 sati na putnom pravcu regionalne ceste Živinice –Dubrave.

Ovo je druga nesreća motocikliste sa smrtnim posljedicama za samo dva dana na području Živinica.

Prema riječima očevidaca, nesretni Alić je, krećući se velikom brzinom iz Dubrava prema Živinicama na putnom pravacu izgubio kontrolu, skrenuo u suprotnu traku i direktno udario u Citroen.

  • – Na kraju pravca je zakrpljen asfalt, ali vrlo neravan i mnogi vozači ga zaobilaze. Vozač Citroeana pokušao je izbjeći sudar. Motociklista je ostao na licu mjesta mrtav u lokvi krvi, a motocikl je završio pedesetak metara dalje u kanalu. Bio je strašan prizor – kazao je očevidac.

Dan nakon pogibije na mjesto nesreće došli su Mujini drugovi i komšije, a u nevjereci da su izgubili prijatelja.

  • – Mujo je krenuo sestri koja živi u Bašigovcima kod Živinica. Eto, na tom putu je poginuo. Ne možemo da vjerujemo da ga više nema. Bio je miran momak, radio je u kalesijskoj firmi „Lafat“. Volio je motocikle. Otac mu je bolestan, ima dijabetes i slijeo je. Svi teško žive. Ne znam kako će roditelji sve ovo izdržati, kazali su prijatelji stradalog Alića.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Živinice i dežurni kanotnalni tužilac.

(RTV GLAS DRINE/DNEVNI AVAZ)