BKC Kalesija: U subotu, komedijom ‘’Mir’’ nastavlja se Festival premijera (FOTO)

BKC Kalesija: U subotu, komedijom ‘’Mir’’ nastavlja se Festival premijera (FOTO)

129
0
PODIJELI

U okviru 2. Festivala premijera, koji se u Kalesiji realizra pod motom „Subotom u pozorište“ najavljujemo komediju „MIR“, autora Aristofana. Mentorstvo i režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je komentor Sanela Babić. Asistenti u radu na redstavi su: Emina Goletić i Irfan Kasumović. Komedija je nastalau koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

 

Komedija ‘’Mir’’ rađena po tekstu čuvenog komediografa Aristofana, a u adaptaciji tandema Kokan Mladenović i Goran Maričić moderna je politička, crna komedija s elementima groteske, teatra apsurda, a koja govori o potrebi običnog malog čovjeka, Trofeja, za uspostavom mira. Rat sve uništi, vojska sve odnese i više se ne može normalno živjeti. Na trenutke urnebesno smiješno, na trenutke jezovito, ova osavremenjena politička komedija od gledalaca traži da se nakon predstave zapitaju da li uopšte postoji mir.

Igraju: Emrah Mujkanović, Marija Novaković, Adna Hasanić, Marko Mirković, Mirko Ilibašić, Hasiba H.Mehmedović, Faruk Usčuplić, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Emir Ibrahimović, Slaven Čalić, Husnija Ćoralić.

Dizajn plakata – Faruk Usčuplić, dizajn svjetla – Nermin Brković. Predstava će u Kalesiji biti na rasporedu u subotu, 07.10.2017. u 20:00sati. Termin je pomjeren radi utakmice BiH – Belgija. I ovoga puta publika će imati priliku da ocijeni predstavu. I ova predstava je za odraslu publiku. Za mlađe uzraste predviđene su predstave „Eneida“ (16. oktobar) i „Aska i vuk“ (23. oktobar).

 

(RTV Glas Drine)