Bezbjednost: Osobe iz drugih kantona kradu u Sapni

Bezbjednost: Osobe iz drugih kantona kradu u Sapni

172
0
PODIJELI

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sapna, vijećnici su pored ostalog razmatrali i Informaciju o bezbjedonosnom stanju na području općine Sapna u prvih osam mjeseci ove godine.

U periodu od januara do avgusta tekuće godine na području općine Sapna službenici Policijske stanice su evidentirali izvršenje 24 krivična djela, navodi se u Informaciji koju je vijećnicima na uvid dostavila Policijska stanica Sapna.

Broj krivičnih djela u ovoj godini smanjen je za 15 u poređnju sa istim periodom prošle godine. U strukturi krivičnih djela koja su se evidentirana na području općine Sapna u prvih osam mjeseci 2014.godine, najviše se njih odnosi na tešku krađu, a takvih slučajeva zabilježno je 8.

Vijećnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Ismet Halilović pitao je komandira Policijske stanice u Sapni o krađama koje su se na području općine Sapna dešavale u posljednje vrijeme.

„Želio bih da znam šta služebnici policijske stanice poduzimaju po tom pitanju, jer imamo informacije da su krađe učestale u posljednja dva mjeseca“, pitao je Halilović.

Komandir Policijske stanice u Sapni Elvir Mahmutović je kazao da su saznanja policije da osobe i iz drugih kantona dolaze i kradu u Sapni, ali da se poduzimaju sve mjere da se rasvijetle krađe. Takođe, kako je kazao, policajci rade tzv.međusmjene, a većina krađa se dešava na području gdje općina Sapna graniči sa entitetom Republika Srpska.

Kada je u pitanu saobraćaj, na području općine Sapna se u prvih osam mjeseci ove godine dogodilo osam saobraćajnih nesreća. U nesrećama je 1 lice poginulo, a sedam osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede.