Lokalne vijesti

U Teočaku promovisana knjiga “Moj put u Meku” imama Bedirhana ef. Hadžića

U subotu je u sali BKC- a u Teočaku, gdje se tražilo mjesto više, u organizaciji Bosanske medijske grupe i Preporoda Teočak održana promocija romana "Moj put u Meku", autora Bedirhana ef. Hadžića.

Dan Armije RBiH obilježen u Sapni (FOTO)

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na centralnom šehidskom spomen-obilježju, u Sapni je danas obilježen Dan Armije RBiH.

Čestitka načelnika Općine Sapna Zudina Mahmutovića povodom Dana Armije RBiH

Povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujemo čestitke svim njenim pripadnicima, članovima porodica šehida, poginulih i nestalih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i svim patriotama koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu.

II KNL: Sapna poražena u Memićima, Teočak savladao Turiju

Ovog vikenda igrane su utakmice 17.kola Druge lige TK-a.

Dan šehida obilježen u Teočaku (FOTO)

U Teočaku je danas, u organizaciji MIZ Teočak obilježen Dan šehida, koji se već tradicionalno obilježava drugog dana ramazanskog bajrama.

Dan šehida obilježen u Memorijalnom centru i šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji (FOTO)

Već tradicionalno, drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida. Tada se obilaze šehidska mezarja, posjete šehidske porodice, prouči hatma za sve šehide i podsjeti se na njihovu uzvišenu žrtvu.

U subotu u Teočaku promocija knjige jasikovačkog imama Bedirhana ef.Hadžića “Moj put u Meku”

Promocija knjige "Moj put u Meku", autora Bedirhana ef. Hadžića, imama džemata Jasikovac, bit će održana u subotu 13. aprila, sa početkom u 18 sati u BKC-u u Teočaku.

Bajramska čestitka načelnika Sapne Zudina Mahmutovića

U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, građanima Bosne i Hercegovine islamske vjeroispovjesti, u zemlji i dijaspori, a posebno građanima općine Sapna, želim sretne i berićetne bajramske blagdane sa željom da ih provedu u dobrom zdravlju i vedrom bajramskom raspoloženju, a bajramsku radost podijele sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama imajući na umu važnost međusobnog praštanja i pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

II KNL: Sapna remizirala u Baricama, Teočak poražen u Dobošnici

Ovog vikenda igrale su se utakmice 16.kola u Drugoj kantonalnoj ligi.

HO “Budi human, vrati mi osmijeh” bajramskim paketićima obradovala teočanske mališane (FOTO)

Humanitarna organizacija "Budi human, vrati mi osmijeh", koju predvodi Halil Muratović Miki, bivši Ugljevičanin koji sada živi u Živinicama, obezbjedila je 120 bajramskih paketića za najmlađe Teočane.

Dan MZ Sapna: Odigran malonogomenti turnir za učenike OŠ “Sapna”

U okviru obilježavanja Dana Mjesne zajednice Sapna, danas je na SRC "Johak" odigran malonogometni turnir za učenike od prvog do petog razreda Osnovne škole "Sapna"

Crveni križ općine Teočak: Uspješno sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U Teočaku je danas, u organizaciji Crvenog križa općine Teočak i Klinike za transfuziologiju UKC-a Tuzla, uspješno sprovedena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

II KNL: Sapna gostuje u Baricama kod ekipe Jablanice, Teočak u Dobošnici kod Željezničara

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 16.kola u II kantonalnim ligama.

Osnovna škola “Teočak” bila domaćin kantonalnog takmičenja iz Geografije

U Osnovnoj školi "Teočak" jučer je održano kantonalno takmičenje iz Geografije za učenike osnovnih škola sa područja tuzlanskog kantona.

U petak obilježavanje Dana MZ Sapna

Povodom obilježavanja Dana Mjesne zajednice Sapna i obilježavanja 32. godišnjice od pružanja organizovanog otpora agresorskoj JNA u Sapni 5.aprila 1992. godine, MZ Sapna poziva sve građane da svojim prisustvom učestvuju u obilježavanju ovog značajnog datuma iz protekle agresije na BiH.

Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture i sporta u 2024. godini

Danas je u kabinetu općinskog načelnika obavljeno potpisivanje Ugovora za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata nevladinih/neprofitnih organizacija iz oblasti kulture i sporta po Javnom pozivu za 2024.godinu.

OŠ Teočak: U srijedu počinje program obaveznog predškolskog odgoja za buduće prvačiće

Osnovna škola Teočak obavještava da će realizacija obaveznog predškolskog odgoja za djecu, koja su upisana u I razred JU Osnovne škole "Teočak" početi u srijedu 3.aprila po sljedećem rasporedu:

U OŠ Sapna počela realizacija programa obaveznog preškolskog odgoja i obrazovanja (FOTO)

U OŠ Sapna započela je realizacija programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja.

U četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Teočaku

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Općine Teočak, će biti održana u četvrtak 4.aprila.

Najnovije