Krizni štab Općine Teočak: Od nas samih zavisi kakvu ćemo imati situaciju u narednim danima

Preporučujemo

Na području općine Teočak, u prethodnom periodu, zabilježen je povećan broj oboljelih od koronavirusa.

Trenutno je na području ove općine registrovano 12 slučajeva zaraze koronavirusom, a tim povodom Krizni štab Općine Teočak izdao je saopćenje za javnost.

“Pozivaju se građani općine Teočak da maksimalno budu odgovorni i da se pridržavaju mjera samozaštite koje su na snazi i proipsane od strane Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Pridržavanjem mjera samozaštite štitimo sebe, a i druge, i sprečavamo širenje virusa i povećanje broja oboljelih.

Molimo sve građane koji osjećaju bilo kakve respiratorne probleme kao što su grlobolja, kašalj, otežano disanje, povišena tjelesna temperatura, curenje iz nosa i sl. da se jave u Dom zdravlja Teočak na broj telefona 035 755 582, koji je dostupan 24 sata, kako bi u dogovoru sa ljekarom dobili uputstva za dalji tok liječenja.

Također, pozivamo građane koji su dobili rješenja ili preporuku o samoizolaciji da budu odgovorni prema sebi i svojim bližim i poštuju navedene preporuke, a sve u cilju što bržeg izlaska iz ove krize.

Nadležne službe Doma zdravlja, sanitarna inspekcija, policijska uprava, vršit će kontrolu propisanih mjera, jer posljednji podaci nam pokazuju kako nepridržavanje mjera lako može dovesti do naglog povećanja broja oboljelih, i od pojedinačne odgovornosti svakog od nas zavisi kakvu ćemo situaciju imati u danima koji su pred nama”, stoji u saopćenju.

Najnovije

spot_img