Krenula akcija Agrokor: Policija u rezidenciji Todorića

Krenula akcija Agrokor: Policija u rezidenciji Todorića

109
0
PODIJELI

Rano jutros krenula je akcija Agrokor, javlja reporter N1 Hrvoje Krešić. Hrvatsko državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.

Jutros oko 5:55 sati policijska su vozila (tri kombija i nekoliko osobnih vozila) stigla pred Kulmerove dvore.

Policija je također istovremeno ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora, javlja RTL. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finacijaš.

Nekoliko je kombija ušlo u posjed Todorićevih, dok je jedna marica ostala pred ogradom, javlja naš reporter. Oko 7 sati došlo je još jedno policijsko vozilo.

‘Ne zna se tko je od obitelji u Kulmerovim dvorima, pretpostavlja se da unutra ni Ivica Todorić, niti članovi obitelji. Pretpostavlja se da je on ili u Londonu ili u Beogradu, okružen savjetnicima’, javlja naš reporter Hrvoje Krešić koji se nalazi pred Kulmerovim dvorima.

‘Vidjet ćemo koga će policija uopće naći ovdje’, dodaje Krešić.

Ivica Todorić jučer je, podsjetimo, bio u “ofenzivi” na blogu te je objavio čak 4 teksta:

“Nastojat ću u što je moguće kraćem roku razjasniti masu stvari o konsolidiranoj bilanci koju je izdala Izvanredna uprava Agrokora i sad ću imati argumentiranu i snažnu novu kaznenu prijavu.”

Podsjetimo, prošloga je tjedna osnovano i Povjerenstvo za Agrokor u Saboru, na čijem je na čelu SDP-ovac Orsat Miljenić.

(RTV Glas Drine/N1)