Koronavirusom zaražene dvije osobe u Živinicama, Krizni štab apeluje na pridržavanje mjera

Preporučujemo

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 437 uzoraka, od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom kantonu (Živinice).

Kako saznajemo, radi se o dvije ženske osobe, odnosno o osobi srednje životne dobi i djetetu. Najvjerovatnije se radi o novom klasteru. trenutno se prikupljaju jnformacije i uzorkuju prvi kontakti.

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.437 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.107 osoba. Među oboljelim je 611 (55%) žena, a 496 (45%) muškaraca.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok su trenutno aktivna 124 slučaja pozitivna na COVID-19.

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnju potrebu pridržavanja mjera lične zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img