Konkretizacija najavljenih aktivnosti Vlade TK

Preporučujemo

S ciljem pokretanja konkretnih aktivnosti u pogledu dodatnog kadrovskog i materijalnog – tehničkog opremanja Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Kantonalne uprave civilne zaštite i Direkcije robnih rezervi Tuzlanskog kantona, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar finansija TK Suad Mustajbašić danas su upriličili sastanak sa čelnicima ovih kantonalnih institucija. Podsjećamo u svom ekspozeu prilikom imenovanja premijer je najavio da će Vlada Tuzlanskog kantona predvidjeti petnaest miliona konvertibilnih maraka za ove namjene.

S tim u vezi danas je sagledana situacija u sva tri navedena resora, prepoznat je prostor za neophodne intervencije, te su u skladu s tim određeni pravi budućeg djelovanja.

„Aktualna situacija kako u regionu, tako i na globalnom planu pred nas stavlja izazov za koji moramo pronaći što adekvatniji odgovor. U tom smjeru danas smo sagledali stanje u oblasti sigurnosti, civilne zaštite i robnih rezervi, te smo postavili određene zadatke da se Vladi Tuzlanskog kantona u što kraćim rokovima dostave potrebe za nabavku neophodnih materijalno – tehničkih sredstava, kadrovsko popunjavanje, te nabavku životnih namirnica, a sve kako bi smo, kao Vlada, što prije stvorili pretpostavke za njihovu nabavku“, kazao je danas premijer Halilagić.

Direktor uprave policije MUP-a TK Dževad Korman je istaknuo da je stanje sigurnosti u Tuzlanskom kantonu zadovoljavajuće, da su svi parametri na zadovoljavajućem nivou, ali da situacija na globalnom planu uzrokuje i određeni osjećaj nesigurnosti kod građana Tuzlanskog kantona.

Iako su u proteklom periodu napravljeni određeni pomaci još uvijek postoji potreba za dodatnim ulaganjima kako u oblasti robnih rezervi, tako i u oblasti civilne zaštite, a sve kako bi se sigurnost građanstva podigla an viši nivo, složili su se direktori Kantonalne uprave civilne zaštite Mirzad Fazlić i Kantonalne direkcije robnih rezervi Almir Žilić.

Ministri unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović i finansija Suad Mustajbašić podržali su današnji plan, te najavili da će resorna ministarstva i Vlada u cjelini, rebalansom Budžeta TK, koji je već u pripremi, iznaći sredstva za realizaciju najavljenih aktivnosti.

Najnovije

spot_img