Kod Bratunca pronađeni ostaci Bošnjaka ubijenog u julu 1995.

Preporučujemo

Na lokalitetu Kameničko brdo u Bratuncu pronađeni su ostaci najmanje jedne osobe za koju se sumnja da je bošnjačka žrtva ubijena u julu 1995. godine.

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH boravi na lokalitetu šume Bijela na Kameničkom brdu u općini Bratunac, gdje rukovodi i koordinira proces ekshumacije i traženja posmrtnih ostataka.

Tokom pregleda terena i ekshumacije, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedne osobe. Pronađeni posmrtni ostaci, bit će upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu, radi utvrđivanja identiteta žrtve putem DNK analize.

“Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da posmrtni ostaci pronađeni na ovoj lokaciji, pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti sa područja enklave Srebrenica, ubijenim u mjesecu julu 1995. godine”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Procesom rukovodi predstavnik Tužiteljstva BiH, uz prisustvo ljekara sudske medicine, kao i predstavnika Instituta za nestale osobe (INO) BiH, a lokalitet osiguravaju pripadnici MUP-a RS.

Rad na ekshumaciji se nastavlja.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img