Koalicija Domovina: Odričemo se interesa stranke i pojedinca za interese države

Koalicija Domovina: Odričemo se interesa stranke i pojedinca za interese države

81
0
PODIJELI

Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije za općinu Rogatica održan je u ponedjeljak 22. septembra 2014. godine.

Pred prepunom salom Doma kulture članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije predstavljen je izborni program ove stranke i kandidati za Narodnu Skupštinu RS i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te mr. Ramiz Salkić, kandidat Koalicije Domovina za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska. Obraćajući se prisutnima mr. Ramiz Salkić je kazao da su predstojeći izbori sudbonosni za jačanje bošnjačkog korpusa i opstanak u povratničkim područjima:

-SDA je, kao najjača stranka u Bosni i Hercegovini, potpuno svjesna situacije u kojoj se zemlja i narod nalaze. Zato smo stali na čelo Koalicije Domovina kako bismo pokazali svima da smo spremni za bošnjačko jedinstvo odreći se interesa stranke i interesa pojedinaca. Poručujem da je najveći interes SDA jaka država Bosna i Hercegovina. Kao i do sada, nastavit ćemo da investiramo u mjesta povratka. Želimo da naši povratnici grade jaku porodicu, stabilnu lokalnu zajednicu i da vjeruju u državu Bosnu i Hercegovinu. Želimo da svaka naša povratnička kuća bude mala fabrika. U proteklom perodu radili smo na tome da pravimo ambijent za pokretanje biznisa i otvaranje radnih mjesta. SDA će nakon pobjede na izborima nastaviti tim putem, kazao je mr. Salkić.

Nakon nadahnutog Salkićevog izlaganja prisutnima se obratio Sadik Ahmetović, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izborna jedinica tri iz RS, kazavši da su Bošnjaci samim povratkom u Rogaticu ostvarili političku pobjedu, ali da ta borba i ubuduće mora biti nastavljena. Najbolji način da se Bošnjaci izbore za svoja prava je masovan izlazak na Izbore i glasanje za SDA.

Obraćajući se prisutnima Adil Osmanović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS, naglasio je kako je svaki glas presudan:

-Zato vas pozivam da izađete na izbore i date povjerenje provjerenim i iskusnim, onima koji su proteklih godina radili i živjeli sa vama i uz vas. U prilici smo da dobijemo potpredsjednika entiteta Republika Srpska i pet poslaničkih mjesta u Narodnoj Skupštini. Ne smijemo prokockati ovu situaciju, rekao je Osmanović.

Prisutnima su se također obratili Kemal Čamdžija, predsjednik OO SDA Rogaticva i Hajrudin Grabovica, penzionisani general Armije BiH, kandidat za Narodnu Skupštinu RS.