Klub Hrvata predložio osnivanje FTVBiH2 sa sjedištem u Mostaru

Klub Hrvata predložio osnivanje FTVBiH2 sa sjedištem u Mostaru

85
0
PODIJELI

Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH dostavio je u proceduru prijedlog zakona o RTV sistemu BiH.

– Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) danas je u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog zakona o Javnom radio-televizijskom sustavu Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju Kluba.

Predloženi zakon ustroja Javnog RTV sistema u bh. pluralnom javnom i medijskom prostoru čini prisutnim, vidljivim i prepoznatljivim javnosti tri konstitutivna naroda, dva entiteta i sve građane Bosne i Hercegovine, ističu iz ovog kluba.

Ovaj prijedlog stoga učinkovito riješava sve bitne probleme s kojima se susreće postojeći Javni RTV sustav Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

U prijedlogu koji se već nalazi na zvaničnoj web stranici Parlamentarne skupštine BiH predviđeno je osnivanje Radio-televizije Federacije BiH2 sa sjedištem u Mostaru, čije bi upravno vijeće činilo pet članova (tri iz reda hrvatskog naroda i po dva iz reda bošnjačkog ili srpskog naroda ili iz reda ostalih).