Jusuf Trbić o procesuiranju zločinca Pantića: Zvjerska likvidacija porodice Isić je samo jedan od monstruoznih zločina koji su se dogodili na području Bijeljine (AUDIO)

Preporučujemo

Odbjegli ubica Zoran Pantić (44) uhapšen je nakon 24 godine skrivanja u Švicarskoj i trenutno se nalazi iza rešetaka Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljini, gdje je vraćen na robiju zbog teškog ubistva šestočlane porodice Isić iz Teslića.

Pantić je sredinom oktobra 1993. godine sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koja se u to vrijeme nalazila u hotelu “Krin” u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko rijeke Drine. Članove porodice Isić Pantić je sa još nekoliko osoba povezao teretnim vozilom TAM ka Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju i uzmu im novac i druge dragocjenosti.

Prema njihovom sopstvenom priznanju, odvezli su ih na obalu Drine u Balatunu i najprije ih opljačkali do gole kože. A onda je jedan od njih pucao iz automata u jednu ženu. Kad je mlađe dijete počelo plakati, on ga je uzeo ispred sebe i pucao mu u potiljak. Iz blizine, hladnokrvno. Onda je pušku dao Pantiću, koji je ubio Mirsada i njegovu suprugu, pa se vratio po drugo dijete i ubio ga pucnjem u potiljak. Nakon svega, tijela su pobacali u vodu, a onda otišli u Pantićev stan da podijele novac.

O ovom monstruoznom zločinu, ali i drugim sličnim koji su počinjeni u Bijeljini tokom agresije na BiH, razgovarali smo sa novinarom i publicistom Jusufom Trbićem.

Najnovije

spot_img