Još 11 osoba zaraženo koronavirusom u Tuzlanskom kantonu, troje iz Tuzle i osam iz Srebrenika

Preporučujemo

Tri osobe iz Tuzle i osam sa područja Srebrenika zaražene su koronavirusom, potvrđeno je za Klix.ba iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona. Sa 11 novih slučajeva iz Tuzlanskog kantona, broj zaraženih u BiH popeo se na 353.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, noćas je u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli obavljeno ukupno 58 testiranja, a od toga koronavirus je potvrđen kod 11 osoba.

Tri osobe sa područja Tuzle vezuju se za klaster Medicinskog instituta Bayer u kojem je do danas zaraženo ukupno 20 osoba iz tuzlanske regije, tačnije sa područja Tuzle i Živinica. Također, jedna osoba je u ovom klasteru i iz Zenice.

Osam pacijenata iz Srebrenika je iz klastera Srednja Špionica. Riječ je o klasteru u kojem je prekjučer zvanično potvrđen jedan zaraženi slučaj. Riječ je o 61-godišnjoj ženskoj osobi kojoj je koronavirus potvrđen u Brčkom, a klaster se stvorio zbog činjenice da je ona imala direktan kontakt sa osobama iz spomenutog srebreničkog naselja.

U Tuzlanskom kantonu do danas je koronavirusom zaraženo ukupno 29 osoba u one dolaze sa područja Tuzle, Lukavca, Živinica i Srebrenika.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img