Jeleč: Vojničke plate su male da se bore sa politikom

Jeleč: Vojničke plate su male da se bore sa politikom

283
0
PODIJELI

Načelnik Štaba Oružanih snaga BiH, Anto Jeleč smatra da su Oružane snage BiH u slučaju učešća njenih pripadnika na proslavi Dana Republike Srpske sve uradile u skladu sa procedurama i pravilnicima i ispoštovale ono što je od njih tražilo Predsjedništvo BiH.

– Nije bilo velikih grešaka u poimanju onoga šta ko treba da radi. Bilo je pritisaka da li da nešto radimo. Radili smo po pravilima. Vojnik mora da razmišlja o onome za šta je obučen, a ne o tome da li je to politički ispravno ili ne. Male su plate vojnika da se bore sa politikom – ističe Jeleč za Avaz.

Prema njegovim riječima, nema šanse da će vojnici snositi bilo kakve sankcije za ono što im je naredio vrhovni komandant, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

– Ako se pokaže da je neko pogriješio, da je prekršio propise, onda će on i odgovarati. Tu prvenstveno mislim na starješine, jer vojnici slušaju naredbe – rekao je Jeleč.

Jeleča je Ministarstvo odbrane BiH zadužilo da uradi temeljnu analizu o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u proslavi Dana Republike Srpske.