“Jedan obrok dnevno” u Zvorniku

“Jedan obrok dnevno” u Zvorniku

576
0
PODIJELI

Medžlis Islamske zajednice Zvornik je na osnovu sporazuma o partnerstvu sa HO MFS EMMAUS-om podržao i projekat JEDAN OBROK DNEVNO od samog početka. Tako je uz Dnevni Centar za djecu uspješno započet još jedan izuzetno vrijedan i važan projekat.

Islamska zajednica u BiH je kroz nabavku vozila i dodatnim novčanim sredstvima podržala navedeni projekat, a važno je spomenuti da Zekat na poljoprivredne proizvode koji je prikupljen na našem Medžlisu, uz odobrenje Ureda za zekat je u potpunosti usmjeren za potrebe kuhinje. Također, obezbijeđene su prostorije tj. magacinski prostor gdje je tokom cijele godine moguće dati zekat na poljoprivredne proizvode koji će se koristiti za spomenute potrebe.

Topli obroci svakodnevno se pripremaju i dijele ljudima koji zbog starosti i lošeg zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da ga sami naprave ili izađu iz svojih domova.

Trenutno je ovim obuhvaćeno preko 90 osoba u stanju potrebe. Odabir korisnika se radi u saradnji sa Centrom za Socijalni rad. Obroci se svakodnevno distribuiraju u mjestima Snagovo, Glumina, Đile, Karakaj, Petkovci, Kučić Kula, Kozluk, Barake, Srpska Varoš, Bukovik, Drinjača, Kostjerevo, Pahljevići, Grbavci, Lipovac, Gušteri, Đulići i u centru grada.

Jednim pozivom na broj 17011 i vi možete donirati jedan obrok ili putem navedenih računa sa naznakom ZA JEDAN OBROK DNEVNO ZVORNIK: