Izmijenjene Naredbe Kriznog štaba TK: Ugostitelji mogu raditi do 23 sata

Preporučujemo

Ugostiteljima sa područja Tuzlanskog kantona vraćeno je radno vrijeme do 23 sata, bez muzike uživo i uz poštivanje 3G pravila.

Zbog higijensko epidemioloških mjera koje je usvojila Vlada TK u kojima se između ostalog skraćuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 21 sat, Grupacija ugostitelja TK nezadovoljna donešenim mjerama održala je sastanke sa Vladom TK, kao i sa Kriznom štabom Ministarstva zdravstva TK u kojima su iznijeli svoje zahtjeve. U ranijim svojim obraćanjima ugostitelji su bili saglasni kako zdravlje građana mora biti prioritet, ali da se odluke ne smiju donositi na štetu ugostitelja i obavljanja njihove djelatnosti.

Stoga je Vlada TK na redovnoj sjednici u dnevni red uvrstila Inicijativa ministra za trgovinu, saobraćaj i turizam TK Hamze Bešić odnosno izmijenu Naredbi Kriznog štaba TK kojom se ugostiteljima omogućava rad do 23 sata bez muzike uživo, ali od 19 sati do 23 sata u ugostiteljskim objektima mogu boraviti osobe koje moraju posjedovati COVID potvrde ili takozvano 3G pravilo.

-negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, izdat od registrovane ustanove ili laboratorije ili;

-potvrda o prebolovanom COVID 19, ne starija od 6 mjeseci ili,

-potvrda o završenom cijepljenju.

Ova mjera važit će do 19.11.2021.

(RTV GD/RTV Slon)

Najnovije

spot_img