Izlile se Sapna i Hoča: U više od 20 domaćinstava ušla voda

Preporučujemo

Prema podacima Službe civilne zaštite u Zvorniku je došlo do izlivanja rijeke Sapne u Ceru, Grbavcima, Hajdarovićima i Ristićima, a došlo je i do prekida saobraćaja u Šetićima na regionalnom putnom pravcu Zvornik-Sapna.

Rijeka Hoča se izlila u Glumini i Karakaju te poplavila nekoliko domaćinstava, a dodatni problem je napravila kanalaska mreža u Čelopeku i Tršiću gdje su takođe poplavila domaćinstva. 

Rajko Jurošević, šef Službe civilne zaštite u Zvorniku kaže da je trenutno u preko 20 domaćinstava ušla voda. 

– Rijeka Hoča se izlila u Glumini, kanalska mreža u Čelopeku i Tršiću i tu su poplavljena domaćinstva. Veliki problem je izazvala kanalska mreža koja nije bila spremna da primi ovoliku količinu padavina. Najveći problem su bili prelazi u njive koji nisu pravljeni po propisu i to je stvorilo čepove u kanalskoj mreži što je dovelo do izlivanja vode. Sa mašinama smo na terenu i pročepljavamo ove kanale i oni će raščistiti sve ove prelaze – rekao je Jurošević.

On je dodao da su njihove i ekipe vatrogasaca na terenu sa opremom.

 – Na pet lokacija su dodijeljene pumpe za izbacivanje vode. Zahtjeva je bilo i više, ali smo i mi i vatrogasci dali sve pumpe koje smo imali – rekao je Jurošević i dodao je i Sapna poplavila nekoliko domaćinstava u blizini svog toka.

Jedino je povoljna situaicja na rijeci Drini jer njen vodotok nije veliki te može da primi svu količinu vode iz Sapne i Hoče.

(RTV GLAS DRINE/DNEVNI AVAZ)

Najnovije

spot_img