Izetbegović proglasio pobjedu SDA i Džaferovića

Preporučujemo

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA proglasio je pobjedu Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a Ramiza Salkića za potpredsjednika bh. entiteta Republike Srpske.

Kazao je da je SDA najjača stranka u BiH, a da su oni koji su izgovarali neke teške riječi završili na nekom petom šestom mjestu.

Medijima se obratio i Džaferović navodeći da su prije objave dobro provjerili rezultate.

– Želim da se zahvalim svim građanima koji su iskazali demokratski kapacitet izlaskom na izbore. Zahvaljujem se građanima koji su glasali za SDA i za mene i zadržali smo lidersku poziciju – kazao je Džaferović.

Izetbegović je kazao da je SDA u vodstvu i na drugim nivoima vlasti te da će zadržati najmanje pozicije koje je imala.

– SDA je jaka kao sljedeće dvije tri stranke i naravno da će se praviti koalicija sa pobjednikom, mi ćemo praviti koalicije s njima.

On je govoreći o mogućim koalicijama i nezadovoljstvu Dragana Čovića kazao da se “u ovoj zemlji radi po Ustavu, a ne po željama Dragana Čovića.

– Ni mi Bošnjaci nismo zadovoljni što postoji Republika Srpska i kantoni u FBiH, ni što Bošnjaci čine 50% naroda u BiH, a nemamo proporcionalnu vlast. Preporučio bih Draganu Čoviću da uzme ono što je dobio i od toga ni manje ni više – kazao je Izetbegović.

(RTV GD/NAP)

Najnovije

spot_img