Iz herojskih Memića poručeno: SDP će slaviti veliku pobjedu 7. oktobra

Preporučujemo

Dom kulture u Memićima bio je premali da primi sve zainteresovane za predizborni skup Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili kandidati SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona: Suad Kulić, Amra Selimović i Dževad Hadžić.

Sa liste za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, prisutnima su se obratili: Faruk Džafić, Adela Bešić i Muhamed Osmanović.

Svi govornici su u svojim govorima iskazali veliku zahvalnost mještanima Memića na velikoj podršci proteklih godina, jer Memići su godinama neosvojiva tvrđava za bilo koju drugu stranku. SDP je i proteklih, a sigurno će i ove godine slaviti veliku pobjedu u Memićima 07. Oktobra.

Kandidati SDP-a na predstojećim izborima, u svojim govorima, posebno su isticali činjenicu da je Kalesiji, a posebno Memićima, pružena jedinstvena prilika da imaju nosioca liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te uz dobar izborni rezultat, sigurno i Premijera Tuzlanskog kantona.

Posebno oduševljenje na skupu izazvalo je obraćanje Dževada Hadžića. On je u svom govoru, praćenom gromoglasnim aplauzima i ovacijama prisutnih, istakao da će SDP nakon prebrojavanja glasova 07. Oktobra, slaviti veliku pobjedu poput one 2010. godine.

„Mi smo tokom čitave kampanje predstavljali Program i naš Plan 10. Predstavljali smo konkretna rješenja za nagomilane probleme građana Bosne i Hercegovine. Nismo željeli da se bavimo drugim strankama i njihovim kandidatima, jer građani Kalesije dobro znaju ko je ko. Žao mi je što se druge strane bave ličnim stvarima, uvredljivo i potcjenjivački, umjesto konceptualno i programski. Ukoliko se građani slažu sa dosadašnjom politikom, onda neka opet biraju iste. Ipak, ukoliko se slažu da su nam potrebne promjene, onda trebaju i da biraju promjenu. A, promjena je jedino SDP“, poručio je Dževad Hadžić, nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Svi prisutni su obaviješteni i da će se u srijedu, 03. Oktobra 2018. Godine, sa početkom u 17:30h ispred prostorija FK „Sloga“ Tojšići održati veliki centralni skup SDP-a za područje Općine Kalesija. Na skupu će se obratiti i budući član predsjedništva dr. Denis Bećirović.

PRESS OO SDP Kalesija

Najnovije

spot_img