Ispunjena još jedna mjera iz ekspozea premijera Halilagića: Nagrada za maturante srednjih škola u TK

Preporučujemo

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona upriličilo je danas potpisivanje ugovora sa maturantima srednjih škola TK povodom isplate jednokratnih stipendija u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ i Mješovitoj srednjoj
elektrotehničkoj školi u Tuzli.

Riječ je o nagradi u visini od 300 KM koja će biti isplaćena nakon što se završi procedura potpisivanja ugovora. Jedna je to od mjera iz ekspozea koju je premijer Irfan Halilagić najavio a Vlada Tuzlanskog kantona je za te svrhe obezbijedila više od 1,1 milion KM.

„Riječ je o 300 KM koje će dobiti više od 3500 maturanata koji su obavili sve svoje maturalne obaveze. Ovo je jedan maturalni poklon da podržimo mlade ljude u nastavku životnih aktivnosti, da ih nagradimo što su se do sada trudili i da ih podržimo da nastave sa uspješnim radom za budućnost Bosne i Hercegovine“, kazao je ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović.

Prema riječima ministra Omerovića za realizaciju je bilo potrebno načiniti izmjene Zakona u srednjem obrazovanju i odgoju te uraditi rebalans Budžeta TK.

(TVTK/RTV GLAS DRINE)

Najnovije