Instalacija kotlova domaće proizvodnje u četiri škole , među njima i PŠ “Vitinica”

Preporučujemo

Ministar privrede Mevludin Hodžić potpisao je danas ugovor sa preduzećem Finesa d.o.o. iz Kalesije, izabranim ponuđačem za izvođenje radova na realizaciji mjera energijske efikasnosti na objektima četiri škole na području Tuzlanskog kantona.

Riječ je o ugovorima o mašinskim instalaterskim radovima na objektima u JU Gimnazija Živinice i JU Mješovita srednja škola Živinice (grad Živinice),na objektu JU Osnovne škole Stupari (općina Kladanj) i na objektu JU Osnovne škole Sapna – Područna škola Vitinica (općina Sapna). Montažu instalacija grijanja sa kotlovima domaće proizvodnje, rečeno je ovom prilikom, izvodit će firma sa dugogodišnjim iskustvom a eksterni nadzor obavit će Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla.

Po prvi put Ministarstvo samostalno provodi kompletnu proceduru nabave i dodjele ugovorau okviru projekta„Inovativnim umom do ICT pametnih škola“ – PAMETNE ŠKOLE 2.

Radovi na četiri obrazovneinstitucije, prema ugovoru, trebali biti završeni sa početkom predstojeće školske godine.

Ovim je nastavljena realizacija projekta „Inovativnim umom do ICT pametnih škola“ – PAMETNE ŠKOLE 2, koji Vlada Tuzlanskog kantona implementira u saradnji sa Centrom za razvoj i podršku (CRP) Tuzla i Brodsko-posavskom županijom iz Hrvatske, a u okviru Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Najnovije

spot_img