Indija: Grupa od 17 muškaraca silovala 12-godišnju djevojčicu

Indija: Grupa od 17 muškaraca silovala 12-godišnju djevojčicu

399
0
PODIJELI

Pred sudom u indijskom gradu Čenaju pojavilo se 17 muškaraca optuženih za višestruko silovanje 12-godišnje djevojčice u periodu od sedam mjeseci, od januara ove godine.

Među optuženima su pripadnici obezbjeđenja, operateri lifta i vodoinstalateri koji su radili u stambenoj zgradi u kojoj je djevojčica živjela, saopštila je policija, piše “Gardijan”.

Muškarci stari od 23 do 66 godina ošamutili su djevojčicu lijekovima i prebacili je u prazan stan, gdje su je svi redom silovali narednih sedam mjeseci. Osim u stanu, djevojčicu su silovali u podrumu, na terasi zgrade, fiskulturnoj sali i javnim toaletima.

Kako piše “Tajms ov Indija”, 66-godišnji radnik na liftu prvi je silovao djevojčicu, a zatim doveo i ostale da mu se pridruže.

Lokalni mediji navode da su muškarci zaprijetili djevojčici nožem i da će na društvenim mrežama podijeliti video snimke silovanja, ako nekome kaže šta se desilo.

Djevojčica se ovog vikenda požalila sestri, koja je došla u posjetu iz Delhija, a ona se obratila policiji.

Policija je uhapsila muškarce i optužila ih za silovanje, pokušaj ubistva i zastrašivanje.

U međuvremenu, Udruženje advokata Madrasa saopštilo je da niko od advokata neće braniti optužene.

U aprilu ove godine, Indija je usvojila zakon o smrtnoj kazni za silovanje djece mlađe od 12 godina.

U prosjeku, više od 100 žena dnevno bile su žrtve silovanja u Indiji 2016. godine, od toga svaka šesta je bila djevojčica mlađa od 12 godina.

(RTV GD/Nezavisne)