Imam Emir Nuhić iz Bosanskog Novog dobio ozbiljne prijetnje smrću

Preporučujemo

Danel Rajković uputio je prijetnje smrću na Facebook profilu džemata Blagaj u mjestu Bosanski Novi, svim muslimanima, ali i imamu Emir ef. Nuhiću, naglašavajući da bi sve gradove s muslimanima gađao nuklearnom bombom.

U razgovoru za Klix.ba imam džemata Blagaj Emir ef. Nuhić je kazao da je sve prijavio policiji te da je u strahu nakon direktnih prijetnji.

Nuhić je imam u džematu Blagaj već osam godina. Nikada nije imao problema sa komšijama, a nacionalna mržnja ne postoji. Međutim, jučer je primio ozbiljne prijetnje po život sebe i svoje porodice, kao i svih muslimana na ovim prostorima od izvjesnog Danela Rajkovića.

U razgovoru za Klix.ba Nuhić je kazao da Rajkovića nikada nije ni vidio, a ni čuo te da je poruke poslao na stranicu džemata Blagaj.

“Prve riječi nisam shvatao ozbiljno, mislio sam da je neko pogriješio, ali kada je poslao drugu poruku sa sadržajem da bi silovao moju kćerku, ženu, a mene zavezao, nije mi bilo svejedno. Sve sam prijavio policiji, konsultovao se sa svojim nadležnim institucijama i poduzeo određene mjere. Porodica je u pitanju, žena, djeca, ali i svi muslimani”, kazao je Nuhić.

Nakon dvije poruke, Nuhić je dobio i treću, koja je bila pokazatelj da Rajković neće tek tako odustati. Ističe kako su ga druge komšije Srbi odmah upitali je li sve uredu i šta se dešava te da nikada nije imao problema na nacionalnoj osnovi u ovom mjestu.

“U zadnje vrijeme je sve to učestalo. Nakon grafita u Prijedoru, našeg Azrina u Kozarcu, pa i Novog Zelanda, čovjek ne može biti miran nakon ovakvih poruka. Danas smo imali mevlud u džamiji i u jednom trenutku sam se pitao u strahu šta ako zaista dođe u džamiju s puškom i sve nas pobije? Nesigurni smo i strah postoji”, naglasio je Nuhić.

Ističe da je sve prijavio policiji koja će ga informisati o daljim aktivnostima, a iako je mislio da se radi o lažnom profilu, navodno, Danel Rajković postoji.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana povratnik u Prijedoru Azrin Hodžić bio je žrtva Renata Marjanovića koji ga je fizički napao i natjerao da sa svog vozila skine grb Bosne i Hercegovine, a zatim ga ponizio na način da je morao govoriti određene rečenice uz prisilu.

O prijetnjama i zastrašivanju muslimana u RS-u nedavno se oglasio i reis-u-ulema Husein efendija Kavazović, kojije pisao i visokom predstavniku i članovima Predsjedništva BiH.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img