Ilegalno prešao bh. granicu i završio u karantinu

Preporučujemo

Na sastanku opštinskog Štaba za zaštitu i spasavanje u Srebrenici odlučeno je da jedna osoba, koja je prije nekoliko dana ilegalno prešla granicu i iz Bajine Bašte došla u Skelane, prema propisu bude smještena u opštinski karantin pod nadzor iako ne pokazuje simptome oboljenja od virusa korona.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da se pravila moraju poštovati i primjenjivati na sve da se spriječi masovnija pojava ilegalnih prelazaka granice i eventualnog unošenja zaraze na srebreničko područje, jer je u Bajinoj Bašti 21 osoba inficirana virusom korona.

Inspektori su saopštili da su utvrdili da se ne poštuju mjere zaštite od virusa korona u prodavnicama i drugim javnim objektima na području Skelana, da su preventivno usmeno upozorili vlasnike i rukovodioce, ali i radnike u tim objektima.

Štab je zaključio da je potrebno pojačati kontrolu sprovođenja mjera zaštite i naložio inspektorima da primjenjuju represivne mjere i kažnjavaju one koji se oglušuju o naredbe.

Na današnjem sastanku Štaba rečeno je da prethodnih dana nije bilo kretanja građana u vrijeme policijskog časa.

Štab je konstatovao da u ovoj opštini nema zaraženih virusom korona, da u opštinskom karantinu nema nikoga, a da je svega pet vozača pod zdravstvenim nadzorom. Očekuje se da će jedna osoba danas biti smještena u karantin, da će se povećati i broj osoba pod zdravstvenim nadzorom.

Potpredsjednik Skupštine opštine Dragić Glišić upoznao je članove Štaba za zaštitu i spasavanje Srebrenica o tome da je u Beogradu juče preminuo jedini oboljeli sa područja ove opštine.

Riječ je o državljaninu Srbije čiji su inicijali A.J. porijeklom iz Skelana, koji je početkom ovog mjeseca iz rodnog sela prevezen u Bolnicu Zvornik, a odatle kao osiguranik Srbije na liječenje u Beograd.

Preminuli će biti sahranjen na groblju u Bajinoj Bašti.

Štab je danas odlučio da, u skladu sa odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, sve mjere zaštite i ograničenja budu produžene do 11. maja, s tim da je dozvoljen rad zelene pijace i izvođenje poljoprivrednih radova starijim osobama. 

Najnovije

spot_img