Hoće li Parlament FBiH danas donijeti odluku o lockdownu?

Preporučujemo

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović izjavio je za Fenu da današnja vanredna sjednica Parlamenta treba da donese najbolja rješenja u pravcu prijedloga mjera za suzbijanje pandemije i masovne vakcinacije stanovništva.

– Prebacivanje odgovornosti s jednog nivoa vlasti na drugi s političkim i politikantskim primjesama ne bi trebalo da bude u fokusu sjednice – naglasio je Zaimović.

Vanredna sjednica Zastupničkog doma je sazvana o temi “Pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije COVID-19 i prijedlog mjera za njeno suzbijanje”.

– Sjednica je zakazana zajedničkim stavom Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH čiji su članovi svi šefovi klubova zastupnika u Zastupničkom domu i jednoglasno je zauzet stav da ona bude održana online obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije – dodao je Zaimović.

Zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić istakla je na svome Facebook profilu da bi danas mogao historijski dan, te da bi Parlament mogao usvojiti odluku o zatvaranju FBiH na dvije sedmice.

Također je, između ostalog, dodala da bi također u hitnu proceduru mogao biti upućen Covid 3 zakon kojim bi se privrednicima u FBiH nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici. U privredni fond bi se, kako je dodala, mogao i morao preusmjeriti procenat zastupničkih primanja

Najnovije

spot_img