HO “Help Others” donirala nedostajuća sredstva za nastup Amile Šahbegović na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji

Preporučujemo

Amila Šahbegović iz Grbavaca kod Zvornika, zahvaljujući humanitarnim organizacijama i dobrim ljudima, nastupit će na Svjetskom juniorskom prvenstvu u tekvandou, koje će biti održano na jesen ove godine u Južnoj Koreji.

Podsjećamo, Amila je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, ali zbog ogromnih troškova, put u Južnu Koreju je bio upitan.

Tako su jučer “Sinovi Podrinja” donirali šestinu potrebnih sredstava za nastup, a danas je Humanitarna organizacija “Help Others” uručila Amili ostatak potrebnih sredstava, tako da će ova mlada i perspektivna sportistkinja predstavljati Zvornik, Podrinje i Bosnu i Hercegovinu na smotri najboljih tekvando boraca na svijetu.

“Danas smo Amili uručili donaciju od 4 000 KM, što je uz donaciju drugih humantiranih organizacija i pojedinaca, dovoljno za odlazak i nastup u Južnoj Koreji. Nastavak je ovo naših aktivnosti, kojima podržavamo uspješne mlade ljude i pojedince, pored svih drugih humanitarnih akcija. Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu i nadamo se da će nas obradovati dobrim rezultatom”, saopćeno je iz HO “Help Others” Salzburg.

Najnovije

spot_img