Hapšenje u Srebrenici zbog napada na policiju, pucnjave i prijetnje bombom

Preporučujemo

Pripadnici Policijske stanice Srebrenica uhapsili su osobu inicijala D.O. (24) iz te opštine zbog ugrožavanja bezbjednosti i napada na policiju.

Policijskoj stanici Srebrenica juče je prijavljeno da je u mjestu Gornji Potočari nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja, nakon čega je policija ispred porodične kuće, u vlasništvu D.O. (43) iz Srebrenice, zatekla lice Ž.G. (23) iz Bratunca, koje je osumnjičeno da je pucalo iz poluautomatske puške, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Zajedno sa Ž.G. nalazila se i osoba D.O. (24) koja je u ruci držala eksplozivnu napravu prijeteći da će je aktivirati.

Nakon što su policajci uspjeli da odgovore D.O. od namjere da aktivira eksplozivnu napravu, ta osoba je pobjegla, ali je brzo pronađena i uhapšena.

Policijski službenici su privremeno oduzeli poluautomatsku pušku, određenu količinu municije i ručnu bombu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i protiv osobe D.O. (43) biće podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, protiv osobe Ž.G. (23) za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, a protiv D.O. (24) za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Najnovije

spot_img